Strona 2 z 2

Re: nie przesyłają się obrazy detekcji cząstek

: śr sty 16, 2019 4:11 pm
autor: Wibig
ten temat był aktywny ponad rok temu. Ciekaw jestem, czy znalazło się rozwiązanie, bo ja mam to samo. Początkowo rejestracje pokazywały się na serwerze jak należy, ale po kilku dniach liczby rejestracji na telefonach (mam dwa zarejestrowane) rosły, jak trzeba, a na stronie serwera ilości moich rejestracji nie zmieniają się już. Skorzystałem z podanych wyżej (rok temu) wskazówek, ale nic to nie dało. To najpewniej jakiś prosty numer. Ktoś wie jaki?

Re: nie przesyłają się obrazy detekcji cząstek

: śr sty 16, 2019 8:10 pm
autor: slawekstu
Najczęściej są dwa powody, dla których nowych detekcji nie widać na stronie.
  • detekcje nie przechodzą przez filtr podstawowy stosowany przez serwer.
  • Czasami zdarza się, że dane na serwerze i na stronie pojawiają się z opóźnieniem, co się może zdarzyć np. gdy są przerwy w łączności z siecią.
Jeśli detekcje nie pojawią się przez dłuższy czas (więcej niż dzień/dwa), warto to zgłosić
  • na forum pokazując zdjęcia detekcji których nie ma na stronie
W obu przypadkach zalecane jest podawanie jak najwięcej szczegółów, dzięki temu łatwiej będzie rozwiązać problem.

Re: nie przesyłają się obrazy detekcji cząstek

: czw sty 17, 2019 6:20 pm
autor: Wibig
czy filtry podstawowe serwera są gdzieś opisane? Przydałoby się wiedzieć, bo pewnie o to chodzi, bo o cóż by innego.

Re: nie przesyłają się obrazy detekcji cząstek

: czw sty 17, 2019 6:31 pm
autor: slawekstu
Tak, na (tym) Forum w dziale FAQ ->Tematyka: Detekcje i Filtry
I jest odpowiedzią na pytanie kiedy detekcja nie zostanie pokazana.
W tej chwili wykrywanie jest ukryte (atrybut "widoczny" ma wartość "fałsz"), jeśli spełniony jest co najmniej jeden z następujących warunków:

został przesłany przy użyciu starej wersji interfejsu API
nie ma danych obrazu związanych z wykryciem
średnia jasność pikseli wynosi powyżej 15%
oryginalne współrzędne czujnika najjaśniejszego piksela dla użytkownika, który je przesłał, są powtarzane ("gorące piksele")
znacznik czasu wykrycia pochodzi sprzed wysłania przez użytkownika pierwszego pingu

Re: nie przesyłają się obrazy detekcji cząstek

: czw sty 17, 2019 8:08 pm
autor: Wibig
rzeczywiście, nie zauważyłem.
Może to trochę wyjaśnia. Najpewniej są to "gorące pixele". Nie bardzo rozumiem, co znaczy "nie ma danych obrazu związanych z wykryciem", ale może kiedyś do tego dojdę.
Dziękuję

Re: nie przesyłają się obrazy detekcji cząstek

: pt sty 25, 2019 1:56 pm
autor: slawekstu
Nowe informacje.

W przypadku gdy aplikacja w naszym telefonie wyłapała detekcje, ale jej nie widzimy na api.credo.science to można ją zobaczyć, odtwarzając detekcje z paczek danych.
Przykładowy skrypt jak to zrobić jest w nowej zakładce na tym forum: "skrypty".
Jedyne co musimy w nim zmienić to:
- zamienić w 34 linijce
stan = "True" na stan = "False"
- wprowadzić warunek w linii 40 by otrzymać tylko swoje detekcje wpisując np: index==3210