Aplikacja CREDO Detector
Aplikacja CREDO Detector
Zapraszam serdecznie do dyskusji na temat wyglądu i funkcjonalności aplikacji CREDO Detector! Wszelkie sugestie mile widziane! 

Re: Aplikacja CREDO Detector
Mam pytanie, jak długo aplikacja może nic nie wykryć? Zainstalowałem ją dzisiaj, po czym przez ponad 4 godziny działania nic nie wykryło. Obydwa aparaty szczelnie zasłonięte, android w wersji 5.0.2, telefon Samsung Galaxy Grand Prime.
Dobrze jest, aby telefon umiejscowić w zaciemnionym miejscu, np. pudełku, proszę też na wszelki wypadek zrestartować aplikację i upewnić się, że w zakładce status jest tryb ON: RUNNING.
Po tym, jak aplikacja była uruchomiona całą noc (przez jakieś 8 godzin) również nic nie wykryło. oczywiście status jest RUNNING. Spróbuję restartów
Możliwe też, że niestety na tym konkretnym modelu jest problem generalny z wykrywaniem cząstek - ale bardzo dziękujemy za feedback!
hej, czy jest gdzieś opis na jakiej zasadzie działa ta aplikacja? Jestem ciekaw w jaki sposób smartfon wykrywa cząsteczki. Szukałem na oficjalnej stronie, ale na nic nie trafiłem. Z góry dzięki za odpowiedź.
edit.
wiem, że używa aparatu jako detektora, ale czy można się dowiedzieć na jakiej zasadzie to działa?
edit.
wiem, że używa aparatu jako detektora, ale czy można się dowiedzieć na jakiej zasadzie to działa?
Wrzuciłem właśnie załącznik z analizą w dziale Ogłoszenia -> Materiały Informacyjnebluu pisze: ↑śr lis 15, 2017 10:40 amhej, czy jest gdzieś opis na jakiej zasadzie działa ta aplikacja? Jestem ciekaw w jaki sposób smartfon wykrywa cząsteczki. Szukałem na oficjalnej stronie, ale na nic nie trafiłem. Z góry dzięki za odpowiedź.
edit.
Jakie są wymagania dla aplikacji? Minimalna wersja androida? czy jest coś jeszcze co jest ważne dla jej prawidłowego działania?
Szukam na: Krüger&Matz Flow 4S
Minimalna wersja androida 5.0, ale będziemy pracować nad wsteczną kompatybilnością. Najlepiej kiedy smartfon leży poziomo i gdy jest podłączony do ładowarki. Ważne, też by kamery były dobrze zasłonięte, np. kawałkiem czarnej taśmy klejącej bądź w zaciemnionym pudełku, a powiadomienia sygnalizowane miganiem diod wyłączone.
Czy aplikacja korzysta z dwóch kamer jednocześnie?